ROCKIN'PARADOX

 


ROCKIN PARADOX: PURE ROCKNROLL


Ensi "puraisu" Rockin' Paradox bändiin syöpyi muistini perukoille Aitoon Honkalan legendaarisilla RocknRoll Jamboreilla (by Jungle Records) 90-luvun puolenvälin tienoilla kait.
Sain Goofin'Recordsin Pete Hakoselta keikka flyerin, jossa komeili bändinä Rockin'Paradox. Pete kehuskeli bändiä aika kovaksi. Itselläni tuli nimestä mieleen onko ukot tosissaan vaiko onko tämä jotain pardoiaa. Tosin Pete täsmensi heti tietämättömälle, että kyseessä on oikeasti hyvä bändi.

Asia jäi mieleni perukoille hautumaan joksikin aikaa kunnes kuulin muistaakseni Jokisen Pasilta (Jumpin'Low Down Dudes & Mr.Bang rumpali) ensimmäistä Rockin'Paradox albumia "Sin Now, Pray Later". Sen jälkeen olenkin ollut vankkumaton heidän musiikkinsa fani.

Monenmoista tarinaa heistä on tullut kirjoitettua vuosien saatossa, joten pitihän heidät saada mukaan myös oman blogini sivuja värittämään. Vielä suuremmalla syyllä, niin koskapa lopultakin saivat ulos juhlalevynsä "Let's Happy RocknRoll" uuden Moondog Music lafkan ensimmäisenä vinyyli albumi julkaisuna.

Tuoreimman albumin nimi kuvastaa kokonaisvaltaisesti trion ilmettä ja tunnelmia mitä he musiikillaan tarjoilevat. Eli mitä parhainta pilke silmäkulmassa tehtyä ajatonta rokettia ja rollia, jossa yhdistyvät roots musiikin parhaat palat Rockin'Paradoxmaiseen muottiin. Heidän soundinsa ja tyylinsä saa todellakin fiilikset tappiin keikoilla ja levyillä. Eihän miltään bändiltä voi enempää vaatia. Sattuneesta syystä, jos kolmannestakin juttu vähän eksyi matkalla piironkiin, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan lausahdus toteutuu taas tämänkin jutun yhteydessä. Tarinan yhteydessä huomaa ukkojen positiivisen pilke'silmäkulmassa tatsin, joka todellakin on heidän yksi tavaramerkkinsä. Nyt itse asiaan.




CUSTOM MADE :
Edellinen pitkäsoittonne Custom Made ilmestyi 2010 mitäs tässä välissä on tapahtunut ja miksi otti näin pitkään uuden levyn tulo.

-Siitä levystä tosiaan jokunen tovi mennyt, heiteltiin silloin vielä muutamat vuodet enemmän tai vähemmän aktiivisesti keikkaa. Alkoi myös tulla muita bändejä kuvioon, joissa soiteltiin. Mikki liittyi
Reboundiin, Kurre perusti Oo Wee 55 -pumpun, johon Harrikin tuli jossain
välissä messiin.
Ehtihän Harri ja Mikki olla perustamassa Texas Oiliakin, tosin kumpikaan ei ole siinä orkassa ollut enää aikoihin, mutta tänä päivänähän Rockin´ Paradoxissa on enemmän Texas Oilin alkuperäisjäseniä kuin Texas Oilissa itsessään, heh heh.
Ja tuottihan Kurre vielä vuonna 2012 suht suositun ”Rockabilly Tribute To Hurriganes”-cd:n markkinoille Goofin´ Recordsin kautta, sekä ehti liittyä rumpaliksi Greased Lightning bändiin. Joten kyllähän sitä touhua on tasaisesti riittänyt.
Mutta muutaman vuoden Rockin´ Paradox oli tosiaan kokonaan telakalla, odottaen uutta nousua. Jossain välissä tuli sitten joitain keikkakyselyjä ja alettiin taas pitämään lähes joka viikkoisia maanantai
treenejä ja eihän se bändin iskukyky ollut minnekään kadonnut, päinvastoin.



LET´S HAPPY ROCK'N'ROLL:

Eräänä soittoiltana vuonna 2020 treeniksellä hiffattiin, että hemmetti
tää bändihän on ollut kasassa sen 25 vuotta ja kitaristi Uljalakin täyttää pyöreät 60 vuotta, eli vois keksiä jotain. Vinyyli longarihan vois olla nasta juttu, joten enää puuttui biisit..?
Tai ei ne kauaa puuttuneet, koska Mikki ilmaisi heti, että hänellä olisi kyllä varastossa muutamia. Useat niistä olivat kutakuinkin täysin valmiita ja osaa sitten kimpassa sorvailtiin treenikämpällä, siihen päälle vielä muutama cover-styge ja näin alkuperäinen paketti oli suunniteltu.
Treenattiin tsibaleet hyvin, mentiin kahdeksi päiväksi studioon ja siinä
se sitten oli, mitäs sitä turhia aikoja käyttämään.
Jungle Recordsin Hakkihan oli meiltä aikaisempia levyjä julkaissut ja osoitti mielenkiintoa tätäkin kohtaan, joten luovutettiin julkaisu sitten hänelle ja sittenhän pamahtikin tämä hemmetin covid-19 sekoittamaan kaiken. Julkaiseminen alkoi siirtymään siirtymistään ja koska odottavan aika on pitkä, niin… kun vuoden 2021 loppupuolella uuden iskevän levy-yhtiön MOONDOG MUSICin perustaja Petri Mäntysalo ilmaisi
halukkuutensa julkaista levyn, niin minuutin pohdinnan jälkeen siirrettiin homma hänelle. Mänttishän oli tuttu mies Mikin ja Kurren kanssa jo 1970-80 lukujen vaihteen Rock-A-Teds yhtyeestä. Tällä
pitkäsoitolla on kunnia olla myös MOONDOG MUSICin ensimmäinen vinyyli
LP.
Rockin´ Paradox oli jo käynyt kesällä 2021 ko. Moondog Musicin omalla studiolla äänittämässä jonkin verran Ray Campin repertuaarissa olevia kappaleita, joten kunnianosoituksena yhdelle nuoruuden idolille, päivitettiin levyä vielä kolmella Ray Campi kappaleella. Tosin tästä seurasi se, että piti jättää kolme biisiä alkuperäisestä suunnitelmasta
pois, mutta näin nyt tällä kertaa ja hyvästä syystä. Yksi äänitetty Campi -styge jätettiin vielä odottamaan mahdollisesti julkaistavaa Ray Campi tribulevyä varten.
Levyn CD painoksestahan löytyy sitten vielä kaksi bonusbiisiä , jotka jäivät yli silloin vuonna 2010 Custom Made -levyn nauhoituksista.
Mukavat arvosteluthan tää longari on saanut nyt ainakin Blues News, Big
Beat ja Soundi lehtien sivuilla. Mikä on tietysti aina miellyttävää.



ROCKIN PARADOX SOUND:

Itse koen ja näen Rockin Paradoxin tyyliltään aivan kuin Hurriganes rockabilly muotissaa. Kuitenkin täysin omillaan kantri sun muine vivahteineen. Olen myös kuulevinani yhtymäkohtia joissain biiseissä Jali Tuhkusen takavuosien hulppeaan Rollovers bändiin.

-Joo, luonehdinnat Hurriganesista, Rockabillystä, ja kaikista muistakin
mahdollista sekä mahdottomista roots musiikin osa-alueista ovat kunniaksi meille, ja kertovat että asioita on tehty oikein. Mitenkään sitä etukäteen suunnittelematta, mutta soittamalla sellaista musiikkia, josta itse pidämme, olemme tulleet tähän pisteeseen.
Rollovers ei sillä lailla kovin tuttu ryhmä meille ollut tai ole.
Samalla keikalla oltiin toki vuosia sitten ja hyvältähän meno vaikutti, meidän yhtymäkohdista ei tässä nyt osaa sanoa juuta eikä jaata. Mutta
Tuhkusen Jali on ihan hauska kaveri, sillee positiivisessa mielessä.




3 KÄYNTIKORTTI BIISIÄ LEVYLTÄ:

-Sweet Woman Blues – Kovin nasta kappale, nuoruuden suosikkeja

Long Neck Goose – Kauniita säveliä, nättiä kiertokulkua, hemaisevaa rytmitystä

Happy Rock And Roll – Siinähän se juttu, ei muuta

TULEVAISUUS:

-Keikkoja pyritään tekemään, jos kysyntää riittää. Ainakin nyt näillä keikoilla, mitä ollaan ehditty heittämään, on meno ollut tosi hyvää.
Muutamia uusia stygejä on jo treenattu valmiiksi, jotka vain pitäisi mennä studioon tallentamaan. Periaatteessa alkaisi olemaan jo hyvin matskua seuraavaa mahdollista julkaisua varten. Jos ei nyt seuraavan levyn ilmestymiseen menisi ihan 12 vuotta.



MITEN SCENE ON MUUTTUNUT:

-Ei oikein havaintoa, ku ei muista. Ehkä kundit tulleet rumemmiksi ja
friidut söötimmiksi.




KARI MÄNTY KYSYMYS ”MILTÄ NYT TUNTUU?”:

-Snadisti pakottaa polvea ja niska hieman jumissa, mutta muuten ihan
kivalta. (-Kurre-)


Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

HANNA HUSH

COFFINSHAKERS: Graves, Release Your Dead Tour

BLACK DEVILS