NUKE STORM


 The Lab Ratz : Nuke Storm 

(Crazy Love Records CLLP 64481)

A: Nuke Storm, Space Romance, Un Jeu Dangerreux

B: My True Story, ...In Your Brain, Terror Is Loose

Ja oikea vastaus on KANADA🔝

Kanadan jääkiekon mekasta ja vahvalta ranskankieliseltä alueelta Montrealista kolmella miehellä ajokoiran lailla hyökkäävä Lab Ratz kuuluu nyky psychobillyn sinne paremmalle puolelle.

Järjellä soitettua nopeaa, melodista ja rockabilly juuret vahvasti muistissa olevaa psychobillyä on heidän tavaramerkkinsä.

Tämän minin jännästi Nipponin kielellä avaava "Nuke Storm" heittäytyy selkeästi viime aikojen parhaiden psychobilly biisien aateliin. Vahvaa old school meininkiä henkivää ja menevää slapbassbillyä hyvillä soundeilla. Mitä muuta sitä muka tarvii😉 Vahva luulo, että räjäyttää potin keikoillaan.

"Space Romance" jatkaa aika samoilla linjoilla,jääden vaan pikkaisen avausbiisin iskevyydestä. Ranskankielinen "Un Jeu Dangereux" on soundiltaan ymmärrettävästi rupisempi live äänitys kun on. Sen minkä äänenlaadussa menettää, niin menossa voittaa on tämän biisin motto.

Omille sekoiluilleen saa aika usein pyöritellä päätään ja nauraa. Niin nytkin. Pistin levynsoimaan ja ihmettelin mitenkä tämä nyt kuullostaa niin oudolta..no vaihdoin nopeutta ja edelleen kuullosti todella ihmeelliseltä. Päivittelin siinä sitten "miksi tälläistä yleensäkään pitää julkaista"?

No tänään, sitten kun uudestaan laitoin soimaan, niin huomasin, että kierrosnopeuden lisäksi myös levyn koko säädin oli väärin🤣🤣🤣 Johan alkoi kuullostamaan paremmalta oikeilla säädöillä.

Kansitaiteessa saamme ihailla Paskal Millet taiturin kynän jäljkeä. Kunnioitusta herättävää on, kun ihmisillä on tälläisiä erityistaitoja.

Pikkaisen rouheamalla tatsilla avataan kääntöpuoli "My True Story" biisillä. Tummempaa ja tuimempaa laulua tarjolla tällä keskitempo biisillä.

Välillä soundeissa ja menossa leijuu jonkinasteinen Frenzy henki ja sehän on tässä taloudessa iso kehu.

Letkeästi rullaava "...In Your Brain" saa jalat kummasti hytkymään ja haaveilemaan kuulevabs tämän iloisen rallin livenä jossain keikalla. Maistuu.

Toinen live maistiainen "Terror Is Loose" on kokolailla nopea psycholaukka hikipäässä. Näin levyllä kuultuna jää heikoimmaksi esitykseksi, mutta varmaan toimii keikoilla.

Kaikenkaikkiaan toimiva ja tyylikäs mini-albumi. Jotakin pientä ruuvia Lab Ratz saisi kiristeltyä, niin voisi nousta kirkkaaseen A-ryhmäänkin. Mutta jo näinkin piristävä poikkeus nyky psychobillyn "uuden sukupolven" kentällä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

BEDLAM BREAKOUT

MICK WHITE

COFFINSHAKERS: Graves, Release Your Dead Tour