INSTANT RELIEF


 Stenari and The Snake Oil Company :

Instant Relief (Recovery Records VERYCD21)

Hell's Riders, 30 Minutes To The Show, Crash At Crush, It Won't, Stalker, Further On We Go, Speedball, Dirty Cowboy, Messed Up

Mielestäni on aivan käsittämätöntä, miten näin pienessä maassa kuin Suomi on julkaistu pelkästään roots/billy scenessä vuoden 2023 aika monta kevyesti kansainväliset mitat täyttävää albumia! Muutamia mainitakseni esim The Hi-Speed Rockets, Son Demon & The Holy Boys, Hanna Hush ja heidän lisäkseen somen puolella edukseen ovat esiintyneet esim. DelaRocka sekä The Stutterin' Devils. 

Tuohon listaan voi hyvällä omalla tunnolla lisätä täysin ansaitusti tämän Stenari And The Snake Oil Company bändin "Instant Relief" debyytin. On upeaa, että lopultakin 57-vuoden iässä Stenari pääsi julkaisemaan debyytti albuminsa. 

Heittämällä omalla listallani yksi vuoden 2023 parhaista levyistä. Ja voi veljet ja siskot miten tasokkaan bändin tämä positiivisuutta hehkuva nallekarhumainen haalarimies Stenari on koonnut ympärilleen vielä lisää värittämään omaa letkeää lauluaan ja tyylikästä akustista kitarointiaan.

Sillä The Snake Oil Company ei kyllä roots riennoissa jää osaamisessa, monipuolisuudessaan eikä tyylikkyydessään kenellekään jälkeen. Tässä lyövät kättä vuosien kokemus ja nuoruuden innokuus ja oppimisen halu. Tuomas Räisänen - kitarat & laulu, Ville Lehtovaara - rummut, thermin & taustalaulu sekä Tommi Laine - basso, pedal steel, akustinen,sähkö sekä slide kitarat vievät meidät miellyttävälle matkalle kantri musiikin aavoille preerioille puhveleiden joukkoon leirinuotio tarinoineen. 

Kunnioitusta herättää, kun näin hyvällä levyllä kaikki biisit ovat omasta kynästä lähtöisin purkaen Stenarin ajatustenvirtaa. 

Hienosti leikitellään sanoilla soiton kuljettaessa biisejä välillä letkeämmin ja välillä taasen melankolisemmin. Vaikka välillä soininnissaan on aistittavissa modernimpaa vibaa, niin missään vaiheessa ei kuitenkaan mennä epäaidon ja kaupallisen Nashville pop kantrin puolelle.

Eniten itselleni kolahti kaiken hyvyyden keskellä letkeä ja hyväntuulisuutta puhkuva "30 Minutes To The Show", jossa Wiley Cousins tuo pianon kilkatuksellaan oivan lisän biisillä. En tiedä kertooko biisi Stenarista itsestään, mutta jos kertoo, niin kyllä varsin hyvin osuu ja uppoo.

Kaikkien hyvän musiikin ystävien tulisi poimia tämä tyylikäs Kantri levy kokoelmiinsa. Menkää ihmeessä myös keikoille katsastamaan meno , sillä sielläkin homma toimii viimeisen päälle.



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

BEDLAM BREAKOUT

MICK WHITE

COFFINSHAKERS: Graves, Release Your Dead Tour