PISPALA ROOTS

 24.02.2024 PISPALA ROOTS - VASTAVIRTA KLUBI, PISPALA-TAMPERE



Gallows Dance, Hirvikoira Hirvonen, Hirttämättömät & Jani Ja Yleistilan Lasku.

Aika huippua, kun edelleen löytyy vapaaehtoisia tahoja, jotka jaksavat järjestää meille musiikillisia iloja marginaali musiikin parissa. Varsinkin, kun koskaan ei tiedä kuinka paljon joutuu omaa kuvettaan kaivamaan tapahtuman jälkeen.

Itselleni ja vaimolleni tietysti lisäarvoa toi, että Pispala Roots järjestettiin aivan kotihuudeilla. Edellämainitusta johtuen iso käsi RCA ryhmälle ja Atte Kellmannille tapahtuman järjestelyistä.

Sääliksi kävi bändejä ja yleisöä jotka joutuivat tulemaan paikalle tuossa kaameassa jalkarätti räntäsateessa ja ajamaan mahdollisesti vieläpä yöllä takaisinkin🥶



Harvoin, jos milloinkaan on saanut kokea sen, että ensimmäinen bändi putsaa niinsanotusti koko pöydän eikä jätä seuraaville bändeille edes tähteitä. Mutta nyt Gallows Dance teki sen.

Olikohan tämä vasta 3 kerta, kun heidät näki, mutta joka kerta tämä mustan puhuva murha balladi kantri bändi on ottanut yleisönsä tyylikkäästi ja vilpittömän aidosti. Jokainen bändin jäsen hoitaa tonttinsa esimerkillisellä tavalla taidokkaasti saaden yleisön laulamaan mukana. Nytkin saimme julistaa tuota messua, aivan kuin olisimme olleet jossain Syvän Etelän hurmoksellisessa gospel kirkon menossa mukana. Vaikka olimmekin Haulitornin kupeessa aivan Pispalan sydämmessä. Välispiikit; tuo vaikea taitolaji; onnistuu myös heiltä sopivan letkeästi pilkesilmäkulmassa.



Lisämakua ja väriä antoi muutama erittäin onnistunut uusi kappale. Ja ne todellakin jättivät odottamaan innolla seuraavaa levyjulkaisua. Aivan liian pian setti oli ohitse loppuen "Tuonelan Tuutulauluun". 4 bändin illasta johtuen aikaa ei ollut lisäbiisien soittoon. Gallows Dance todisti jälleen olevansa Suomen paras live bändi, ainakin minun vaatimattomassa TOP listassani😉

Aikataulutus oli tiukka, eikä turhaa kikkailua bändien välillä ollut. Edellinen, kun ehti alta pois seuraava jo astui lauteille. Hyvä, niin sillä tunnelma ei pääse latistumaan odottelun aikana.




Hirvikoira Hirvonen astui toisena lavalle. Aloittaen samalla 3 viulullisen bändin ilotulituksen. Olihan kontrasti melkoinen edelliseen ja suorastaan hämmentävä. Musiikkinsa oli jännä sekoitus vähän kaikkea jopa samuli putromaisesta tyylistä lofi garageen ja punk kantriin.



Alun hämmennyksen jälkeen Hirvikoirat saivat tassuihinsa vipinää ja homman pyörimään iloisen letkeästi. Positiivisen häröä meininkiä, kuten monipuoliseen iltaan kuuluukin. Japanilaiset juuret omaava viulisti otti selkeän niskalenkin kahdesta kanssa viuluilijoistaan, vaikkei toistenkaan soitossa mitään vikaa ollut. Laulajan "kuivat englantilaistyyppiset" välispiikit toivat väkisinkin hymyn huulille. Olipas positiivinen yllätys nämä Hirvoset.



Joensuun lahja roots kentälle Hirttämättömät saivat kunnian astua kolmantena tulikuumille lauteille. Kontrabasson varressa (illan toinen släpari, edellisessä toinen) näytti tyylikkäästi instrumenttiaan kurittavan selkeästi billy scenestä tuttu hahmo. Mutta emme saaneet millään mieleen mistä yhteydestä hän oli tuttu, mutta homma ainakin toimi.



Hirttämättömät olivat selkeästi omaksuneet karjalaisen "hauskaa olla pittää, vaikka syrän märkänis" aatteen , tartuttaen sitä yleisöönsäkin. Letkeää viulu pohjaista kantria, jossä välillä olin aistivinani irkku muusiikinkin henkeä. Yleisö näytti pitävän ja sehän se tärkeintä on. Jotenkin kuitenkin jäi sellainen olo, että vaikka hyvä setti olikin, niin ihan parastaan eivät saaneet ulos. Iloisuudestaan pojot.

Tiedä sitten alkoiko turnausväsymys näkymään, kun pikkuhiljaa alkoi jengiä poistumaan loskaan ennen viimeistä bändiä ja sen aikana.



Jani & Yleistilan Lasku bändille oli jäänyt illan päättävän bändin rooli. Valitettavasti minulle ei oikein istunut ja iskenyt heidän retvakka räyhy katupunk ja cowpunk asenteensa, jossa viina virtasi ja jeesukset ja poliisit saivat kyytiä. Hippaisen soundissaan oli myös irwinmäistä protesti henkeä. Yleisönsä hekin löysivät illan loppuun.



Olipa onnistuneet kinkerit loppuunmyydyllä Vastavirralla. Hyvät soundit, aikataulut piti, 3 uutta bändiä elämyslaatikkoon, hyvä seura..tuollaisen illan jälkeen oli hyvä fiilis talsia kannattamaan paikallista yrittäjää Pizpala grillille. Hyvä musa päässä ja grilli mässy vatsassa oli hyvä käydä tyytyväisenä yöpuulle.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

BEDLAM BREAKOUT

MICK WHITE

COFFINSHAKERS: Graves, Release Your Dead Tour