JOHN LINDBERG TRIO

 



07.03.2024 Tullikamarin Klubi, Tampere

John Lindberg Trio (Swe), Rockhouse Strutters & Gary Hilland Trio.

Nämä viikko keikat ovat kahdessa mielessä napakymppi juttuja, sillä ne loppuvat hyvissä ajoin ennen puolta yötä ja ennenkaikkea katkaisevat mukavasti työviikkoa.

Ainoa vaan, että yleensä tulee pikkaisen kiire ehtiä paikalle ajoissa, jotta näkisi usemman bändin illoissa kaikki esiintyjät. Nyt kävi niin, että sen verran meillä meni aikaa, että ehdimme paikalle juuri Gary Hilland Trion lopetettua keikkansa.

Ilahduttavaa oli huomata heti miten paljon torstai illalle oli väkeä saapunut paikalle jo hyvissä ajoin. Monella oli siis "torstai toivoa täysi". Kuinkakohan täynnä se Toivo on🤔🤭...no niin..tuttuja oli paikalla myös runsain mitoin aina jopa Aurajoen rannoilta saapuneitakin🤠 

Kuulemma ihailivat samalla Tampereen nopeasti toimivaa rakennuskulttuuria, kun kotirannoillaan yhden pyöräsillan teko vaatii jo ylivoimaisia suorituksia ja budjetin paukkumisia. Ainahan se on ilo Turusta päästä kiakon pääkaupunkiin ihailemaan upouutta hallia kaiken musiikillisen iloittelun lisänä🤭

Merikarvian tunnetuin porilainen, itse Viidakko Rekoortin kruunaamaton kuningas ja vinyyleiden isä,äiti ja sen veli oli saanut mukaansa ei vaan levynsä, mutta myös paremman puoliskonsa. Hienoa! Ihan kohtuudella näytti asiakkaitakin olevan kaupoilla, aina vaan parempi.

Turkulaisten kanssa otettuamme löysät pois ja Hakki ja Johanna moikattuamme lauteille kipusikik illan toinen bändi. Tuo monitoimi miehen ja lukuisten tapahtumien promoottori Iikun yksi bändi Rockhouse Strutters.




Taisi olla toinen kerta, kun heidät näin. Jotensakin mieleeni tuli modernimpi versio Rhythm Wheel Combosta. Jokatapauksessa ei äkkiseltään tule toista samanlaista kotimaista mieleen tällä hetkellä. Räväkkää rocknrollia, oikeaa bailaus musiikkia positiivisella tatsilla ja lauluäänellä, joka erottuu massasta. Yleisö näytti nauttivan täysin rinnoin tästä bändistä. Levyä en ole kuullut,mutta livenävahva suositus. Rockhouse Strutters lämmitteli huolella lauteet Ruotsin ihmeille.

Oli mukava turista pitkästä aikaa myös Weltsun ja Katin kanssa ja muutenkin keikkojen parasta antia hyvien bändien lisäksi on juurikin tuo sosiaalinen puoli.

John  Lingberg Trio tuli lavalla piklasen jälkeen ysin ja täräytti heti käyntiin muikean party train vaihteen. Soundit sopivan dymäkät, bändillä keskenään hauskaa ja ennenkaikkea halu antaa yleisölle kaikkensa.



Joillekkin aiheutti näppyjä yleisön huudattaminen, joka onkin vaikea taitolaji, jossa voi helpolla mennä pahasti metsään ellei homma ole hanskassa. Meidän mielestämme, jos bändin muutamat biisit ovat jo lähtökohtaisesti "singalong" tyyppisiä, niin miksei niihin ottaisi yleisöä mukaan. Ja jos hei torstai-iltana saa suomalais yleisön nähdyllä tavalla mukaan, niin ei voi muuta tehdä kuin nostaa hattua.



Bändi kiittelikin lämmintä tunnelmaa, joka keikalla oli. Väispiikit hauskoja ja taidokaan menevä jykevä sointinen rocknrollbilly otti kyllä runsaan yleisön kybällä mukaan menoonsa.



Välillä oli kuin rockabilly marinoitunut Hurri(😉)ganes olisi ollut lavalla. "You Belong To Me", "Runaway Train" tyylisiä omia helmiä kuultiin ja kun joukkoon heitettiin tyylillä Burnettea ja Luvattua Maata ei ollut yllätys, että lisäähän tuota herkkua huudettiin. Koko komea ilta päätettiin hulppeaan "Rockabilly Beat" tykitykseen. Lisääkin vielä olisi haluttu, mutta aika ei antanut enää periksi. Kiitos ja kumarrus John Lindberg Trio.

Lämmin kiitos myös järjestävälle taholle. Tämän jälkeen oli hyvä poistua myöhäiseen torstai-iltaan myhäillen jälleen yhtä elämystä rikkaampana.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

BEDLAM BREAKOUT

MICK WHITE

COFFINSHAKERS: Graves, Release Your Dead Tour