THE ENVIKEN EP


 FATBOY: The Enviken Ep (ENREC 4513)

A: The Storm, Right Now

B: Hound Dogs, I Won't Share You

Legendaarinen Tappara/Leijonat valmentaja Rauno Korpi tokaisi aikoinaan osuvasti " mikään ei ole niin varmaa kuin epävarma". Kuten tiedetään kaikkeen löytyy aina poikkeuksia, jotka kumoavat "sääntöjä".

Meidän musiikissamme tulee äkkiseltään heti mieleen kaksi bändiä (blue cats & fatboy) , joiden julkaisuissa aina on tyyli, taito ja idearikkaus tapissaan. Vielä kertaakaan ei ole ollut pettyminen kummankaan julkaisuihin. Eikä tätä pettymisen tunnetta pääse nytkään kokemaan.

Jollain sivustoilla, keikkamainoksissa jne Fatboy mainitaan rockabilly bändiksi. Mitään pois ottamatta upeasta rockabilly musiikista, niin tuo maininta vähättelee heidän musiikillista avaruuttaan. Fatboy musiikissa soi kuulaan kauniisti; välillä melankolisestikkin, melkoinen musiikillinen jambalaya, aina edellämainitusta rockabillystä moderniin popiin ja indie rockkiin.

Ehkäpä kuitenkin vahimpana pohjalla soi kantrin kauniit sävelet, johon istutetaan kaikki tuo muu kauniin värikäs loisto.

Omaa tuotantoa oleva "The Storm" avaa pitkään odotetun uuden Fatboy julkaisun. Myrskyä ei kuitenkaan ole allakan alakulmassa, sillä tämä biisi soi kuulaan kauniisti popahten, mutta kuitenkin kantriin päin kumarten. Miten voikaan kaikki kuullostaa, niin helpolta, kun bändin kemiat ovat juuri oikeilla kohdillaan. Tämä biisi menee monien muiden Fatboy biisien tapaan hyvällä tavalla tunteisiin. Namia sanon minä.

Mel Torme (13.09.1925-05.06.1999) oli kulttuurialan moniottelija näyttelijästä rumpaliin. Hän teki uraa jazz/crooner laulajana . Klassikko joulubiisi "The Christmas Song" syntyi Bob Wellsin kanssa. Hän teki jonkinlaisen ennätyksen 1996 esiintymällä 20 peräkkäisenä vuonna New Yorkin Carnegie Hall ja Losin Hollywood Ball mestoissa. 

Elokuva debyyttinsä Mel teki 1943 "Higher Higher" leffassa, jossa eräskin Frank Sinatra teki myös debyyttinsä. Alkuperäisen "Right Now" levytyksen hän teki 1966. Siinä onkin vahva 60-lukulainen leimansa, ollen aika veikeä biisi.

Fatboy vetää kyllä ohitse alkuperäisestä omalla "Right Now" versioinnillaan. Thomasin laulu ja bändin rullaava sointi saavat väkisinkin jalan heilumaan sen tahtiin. Kertsi saa upeudellaan positiiviset kylmät väreet kulkemaan pitkin kehoa. Hannun kitara kurruttaa komean soinnin. Mahtavaa.



Kääntöpuolelle menään pikkaisen menoa hiljentäen, välillä lähes pysähtyen. Ei kuitenkaan isketä kiinni siihen kuuluisaan "kuumaankoiraan", vaan ihan omillaan keinutellaan aika jykevän modernin kitaran luodessa tunnelmaa. Hippaisen tuoksahtaa sinisävyillekkin kaikenmuun maukkaan mausteen lisäksi. Jatkoon kevyesti, eikä tarvitse ihmetellä onko rautaa vaiko roskaa. Täyttä rautaa sanon minä.

Koko Fatboy kokoonpano saattelee meidät, niin livenä kuin myös vaikkapa tällä uusimmalla tuotoksella tyylikkään taidokkaasti musiikkiaisteja kutkuttavaan hurmokseen. 

Herrathan koko komeuden takana ovat :Thomas Pareigis: Vocals & Acoustic Guitar Hannu Kiviaho: Guitars ,Percussion, Keyboard Jan Lissnils: Pedal Steel Guitar Thomas Schuld: Upright Bass Johan Svensson: Drums & Percussion.

Tätä; juuri 19.04.2024; julkaistua EPtä, kun kuuntelee, niin vielä enemmän harmittä ettemme tällä kertaa päässeet heidän live annistaan  nauttimaan.

Morrissey ja The Smiths on jännä juttu, kun aika montaa "alan" tyyppiä se kiehtoo. Itse en ole oikein koskaan päässyt siihen musiikkiin sinuiksi. Vaikka tyylikkäitä BILLY soittajia onkin bändissään käyttänyt. Fatboy on tarttunut The Smiths biiseistä "I Won't Share You" lainaan. Alkuperäisestä en voi mitään sanoa, mutta jos tästä versioinnista paremmaksi pistää, niin kova pitää olla.

Kaihoisa, kuulas hituri, joka avataan erittäin kauniisti kontrabasson, kitaran ja steel kitaran pyhällä kolminaisuudella. Huh,huh kaunista..ehkpä vähän melankolistakin.

Upea uutukainen. Odotus todellakin palkittiin. Käykääpä hakemassa kokoelmiinne ja tukekaa mahdollisuuksienne mukaan hyvää musiikkia ja kivijalka levykauppoja. 🔝🔝🔝

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

BEDLAM BREAKOUT

MICK WHITE

COFFINSHAKERS: Graves, Release Your Dead Tour